”Mistä kipu johtuu? ”

teddy-teddy-bear-association-ill-42230

Oletko miettinyt, miksi tietty osa kehostasi kipeytyy? Onko pohtinut, miksi olet satuttanut itsesi juuri tietyllä hetkellä?

Kun loukkaannut fyysisesti kehosi energiajärjestelmässä on tapahtunut  muutos. Kiinalaisen lääketieteen mukaan kivun aiheuttaa energian ja veren jumiutuminen. Tärkeää on löytää kivun aiheuttaja, jonka jälkeen on pitäydyttävä oikean hoito-ohjelman noudattamisessa.

Kehosi ja mielesi toimivat aina yhdessä. Traumoja aiheuttavat tapahtumat ja suuret elämänmuutokset, kuten  läheisen kuolema, avioero tai työpaikan menetys, vaikuttavat kehoosi aiheuttaen epätasapainon, joka ilmenee usein kipuna. On löydettävä energiakanavien eli meridiaanien tai akupisteiden vaurioiden välinen yhteys. Esimerkkinä tästä: peukalon kautta kulkee paksusuolen meridiaani ja siksi peukalon kipeytyminen aiheuttaa usein ruuansulatukseen liittyviä ongelmia, kuten ummetusta tai ripulia. Ja myös toisinpäin,  ruuansulatukseen liittyvät ongelmat voivat toisaalta aiheuttaa sen kehon osan heikentymistä, jota kautta paksusuolen meridiaani kulkee: tunnet kipua peukalossa.

Dolor-de-cuerpoPalaten toiseen alussa esittämääni kysymykseen, mistä johtuu, että jokin kehomme osa vahingoittuu juuri tietyllä hetkellä: mieti tilannetta, jossa vaikka kadulla kävellessäsi satut liukastumaan ja nyrjäytät nilkkasi sillä seuraamuksella, että se kipeytyy pahasti. Pidät tapahtunutta varmasti ihan normaalina. Mutta jos muistelet niin huomaat, että olet ennekin kompastellut ja nilkkasi on taittunut, mutta varsinaista nyrjähtämistä ja siitä seuraavaa kipeytymistä ei kuitenkaan ole tapahtunut. Miksi juuri tällä kertaa nilkka kipeytyi?

Nilkan kautta kulkee kuusi meridiaania. Sen ulkopuolelta sappirakko-, virtsarakko- ja mahalaukkumeridiaanit, ja sisäpuolelta maksa-, munuais- ja pernameridiaanit. Jos ruokatottumuksesi ovat huonontuneet, ja sen lisäksi kärsit stressistä on erittäin todennäköistä, että mahalaukun ja pernan alueet ovat heikentyneet. Ja jos taas ajattelet asiaa toisinpäin, liiallinen liikunta, esimerkiksi raskaat juoksulenkit tai muu nilkkoihin kohdistuva paine voi heikentää pernaa ja mahalaukkua. Myös tunne-elämäsi vaikuttaa kivun syntyyn: kehosi jokainen elin on yhteydessä tunteisiisi. Maksa on yhteydessä vihan tunteeseen, yksi maksan tehtävistä on pitää kunnossa niveliä. Eli toisin sanoen: vaikeudet osoittaa negatiivisia tunteita vaikuttaa maksaan, joka siis heikentää nivelien toimintaa.

Kannattaa siis muistaa, että mielesi ja kaikki kehosi osa-alueet ovat yhteydessä toisiinsa eli koostut yhtenäisestä energiajärjestelmästä, etkä ole vain erillisten osien summa. Terveys saavutetaan, kun hoidetaan ongelmien syitä jo ennen kuin oireet ja kipu ilmaantuvat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

<span>%d</span> bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close