”Milloin kannattaa mennä hierojalle?”

masaje

Kun olet löytänyt sinulle sopivan hierojan, muutaman käynnin jälkeen selkäsi tuntuu jo paremmalta. Silloin alat ehkä miettiä pitäisikö sinun jatkaa hierojalla käyntiä jos kipuakaan ei enää ole…?

Tässä muutamia vinkkejä, jotka saattavat auttaa päätöksen tekemisessä:

Milloin kannattaa mennä hierojalle?

Aina on hyvä hetki saada hierontaa, ainoastaan terveysongelmat voivat olla sille esteenä. Hieronta on yksi monista tavoista hoitaa itseäsi, joten siitä on aina hyötyä. Valitettavasti nykyään on vallalla ajatus, että hieronta on harvojen ylellisyyttä, vaikka sen pitäisi olla kaikkien ulottuvilla.

Jos et kärsi kivuista, miksi menisit hierojalle?

Sinun ei tarvitse tuntea kipua varataksesi ajan hierojalle.  Pelkkä halu rentoutua tai unohtaa päivittäinen rutiini on riittävän hyvä syy mennä hierontaan. Tulet myös huomaamaan, että hierojasi tarjoaa erilaisia hoitoja riippuen hetkestä ja syystäsi varata aika. Ei nimittäin ole sama asia mennä hierontaan lihaskireyden vuoksi kuin etsiäkseen rentouttavaa hetkeä.

Kolmen hieronnan jälkeen selkäsi tuntuu jo paljon paremmalta. Pitäisikö hierontaa jatkaa, ja kuinka usein?

Jos et kärsi enää kivuista, olet jo voiton puolella. Mutta älä silti jätä hoitoa kokonaan, vaan keskustele hierojasi kanssa asiasta. Hän osaa kertoa sinulle kuinka usein hieronnassa pitäisi käydä. Myös hänen antamansa neuvot elämäntapojesi muuttamiseen ovat tärkeitä, jotta kipu ei palaisi helposti takaisin.

Olet raskaana. Voitko käydä hieronnassa?

Totta kai! Hieronnan positiivisista vaikutuksista hyötyvät raskauden aikana sekä odottava äiti että vauva. Hieronta voi auttaa odottavaa naista välttämään turvotusta, verenkiertohäiriöitä, kramppeja, unettomuutta, päänsärkyä ja muita vaivoja. Sekä hieronta että asentosi sen aikana vaihtelevat riippuen siitä monennellako kuulla olet raskaana.

Kannattaako hierontaan mennä ennen liikuntaa vai sen jälkeen?

On aina suositeltavaa saada hierontaa liikuntasuorituksen jälkeen, paitsi jos kyseessä on urheiluhieronta ennen kilpailua, jolloin tarkoituksena on lämmitellä lihaksia suoritusta varten.

Milloin et voi mennä hierojalle?

Jos sinulla on terveysongelmia, kuten:

Kuume

Aktiiviset iho-ongelmat (haavat, ruusu)

Tuoreet vammat

Kasvaimet

Sydän-ja verisuonisairaudet

Jos olet epävarma voitko käydä hierojalla terveyteen liittyvän ongelman vuoksi, konsultoi lääkäriäsi. Voit myös varmistaa asian hierojaltasi ennen hierontaa.

Nyt siis tiedät, että sinun ei tarvitse odottaa lihasten jumiutumista mennäksesi hierojalle, vaan aina on hyvä hetki saada hierontaa. Hierojasi voi auttaa sinua paremman elämänlaadun saavuttamisessa!Mm

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

<span>%d</span> bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close